Şubat Ayı kitabımızı Fatma hanımın evinde Mimoza ağaçları arasında, nefis ikram eşliğinde tartıştık. Her zamanki gibi harika bir masa bizi bekliyordu. Artık bir Fatma Hanım klasiği haline gelmiş kendi yaptığı nefis vişne likörü hoş geldiniz içkisi idi. Likörün tadı bu sefer daha bir hoşumuza gitti. Bunun sebebini Fatma hanım ''likör bekledikçe daha lezzetlenir'' diyerek açıkladı.
Masada her şey birbirinden lezzetliydi. Özellikle Turp salatası ve yengeç Salatsı çok rağbet gördü. Fatma hanım bizi kırmadı ve tarifleri paylaştı.
Yengeçli Salata
Malzemeler
Bir paket YengecHaslanmis yumurta
Kornison tursu.
Kapya biber
Maydanoz
Kırmızı soğan
Dereotu
Tüm malzemeleri küp doğradıktan sonra mayonez ve bir çay kaşığı hardal ile karıştırın ve servis kasesine alın.
Pancar Salatası
Malzemeler
Haslanmis kirmizi pancar (marketlerde artık haşlanmış olarak da bulabiliyorsunuz)Kornişon tursu,
Ceviz
Maydanoz.
Kırmızı soğan
Hepsini eşit boyutlarda küp seklinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine tuz, limon sirke ve zeytinyağından bir sos hazırlayarak gezdirin. Bir miktar nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
Arzu ederseniz mısır ve bulgur ilave edebilir.
Avakado yu püre haline getirip içine dereotu, limon suyu ve biraz zeytinyağı ile karıştırdığı Avakado sos da son derece lezzetli ve sağlıklı idi.
Mutlaka Deneyin!!
Son derece pratik ve leziz bir yöntem. Tam da mevsimi. Dilimlediğiniz armutları buharda pişirin ve yanına azruya göre kaymakla servis edin. Şahane bir tat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder