Menüler

Aralık 2013 Menüsü
Aralık ayı toplantımızı soğuk bir çarşamba günü, bizi ısıtan sıcak misafirperverliği ile Leyla hanım'ın evinde gerçekleştirdik. 
Şahane bir sofra bizi bekliyordu. Leyla hanım'ın klasiği haline gelen Ispanaklı börek, Kabaklı mücver, mis gibi simitler, muffinler ve yeni yılın son toplantısına yakışan bir tatlı Balkabaklı Cheesecake bizim için şahane bir sürpriz oldu. 

Hepimizin çok beğenerek kahve eşliğinde yediği Balkabaklı Cheesecake tarifini Leyla hanım kırmayarak bizlerle paylaştı. Yılbaşı menünüze çok yakışacağını düşünüyorum.



BALKABAKLI CHEESECAKE

Malzemeler
1/2 Tatlı kabak
3 Yumurta
1 Bardak Şeker
1 Bardak Krema
1,5 Paket Labne
2 Yemek kaşığı Mısır Nişastası
100 gr Tereyağ
1 Paket Pötibör Bisküvi

Yapılışı

Tereyağını eritin. Ufalanmış bisküvi ile karıştrın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin. Buzluğa koyarak donmasını bekleyin. 
Kabağı buharda haşlayıp, iyice ezin. Yumurta ve şekeri çırpıp, labne ve kremayı ekleyin. Ezilmiş kabak ve mısır nişastasını da ekleyin. Daha sonra donmuş bisküvili kek kalıbına dökün. 
180 derecelik fırında yarım saat (bazen 45 dakika) pişirin. Üzeri çatlarsa kaşıkla düzeltebilirsiniz..
isterseniz üzerine ceviz dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Mayıs Ayı Menüsu

Oku-Yorum kitap kulübü olarak mayıs ayı toplantımızı Yaprak hanım' ın evinde gerçekleştirdik. Güzel bir Mayıs sabahı balkonunu bize açan Yaprak hn. hazırladığı nefis tatlardan bir kaçının tarifini bizlerle paylaştı.








EKŞİLİ PATATES SALATASI

Malzemeler
1kg patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 Limon suyu
1 kaşık light yoğurt
Dereotu, Kornişon turşu, kapari, yeşil soğan

Yapılışı
Patatesler haşlanarak püre haline getirilir. Sıcaken içine zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Ilıyınca light yoğurt, kıyılmış dereotu, yeşil soğan, kapari ve turşu küp küp doğranarak eklenir. Bir limon suyu sıkılarak karıştırılır ve servis kasesine alınır.




KIYMALI BÖREK

Malzemeler
4 adet yufka
yarım kilo kıyma
4 adet soğan
karabiber, kekik,tuz
1 Çorba kaşığı yoğurt
Yarın cay bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağ
3 Yumurta

Yapılışı
Rendelenmiş soğan ve kıyma iyice kavrulur. İçine karabiber, tuz ve biraz kekik eklenir. yağlanmış fırın tepsisine yufka serilir. Aralarına zeytinyağı, süt, yoğurt ve yumurtadan oluşan sıvı karışım sürülür. 2. katta kıymalı harç dökülür. En üst kata sıvı karışım dökülür istenirse, çörek otu serpilir 160 derecede kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok: