Zeytinli Kek
Malzeme
3 yumurta1 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış siyah zeytin
dereotu
nane
kırmızı pulbiber
üzerine susam ve çörekotu
aldığı kadar un
Yapılışı:
Önce yumurta sıvı malzemelerle çırpın. Diğer malzemeler eklenerek ve kontrollü olarak un eklenerek kek kıvamında (çok koyu bir hamur olmasın) hazırlayin. Üzerine bolca susam ve çörekotu serpebilirsiniz.
Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Elmalı Kurabiye
Bu tarifi yıllardır yaparım ve herkes severek yer. Gönül Candaş'ın Bereketli Olsun kitabından bir tarif (mutfaktaki başucu kitabım!)
Malzeme
3 su bardağı un
1 paket margarin (250gr)
1 corba kaşığı yoğurt
1kahve kaşığı kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
İç Malzeme
3 elma
1 çay bardağı şeker
1 tatı kaşığı tarçın
1 avuç ceviz içi
Yapılışı
Elmaları soyup rendeleyin. Şeker koyarak hafif ateşte pişirin. Soğuyunca ceviz içi ekleyin.
Unu eleyin. Yağ, yoğurt, pudra şekeri ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Buyukce ceviz büyüklüğunde parçalar alıp açarak içine elmalı malzemeyi koyun ve ay şekli vererek tepsiye dizin.
180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pisirin. Fırında çıkarınca uzerine pudra şekeri eleyin.
Buğday Salatası
Malzeme
125 gr buğday
1 tatli kaşığı bal
2 corba kaşığı balzamik sirke
3 corba kaşığı zeytinyaği
1/4 er kırmızı, sarıve yesil dolmalık biber (küp şeklinde dogranmış)
3 dal maydonoz
3 dal nane
biraz ceviz içi
Yapılışı
Buğdayı 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. başka bir kasede sıvı malzemeleri karıştırıun. Buğdaya diğer malzemeleri ekleyip, sıvı malzemeleri de ekleyin. Üstüne istenirse küp şeklinde kesilmiş peynirde koyulabilir.
Veeeee tatlımız!!!!
Böylece Kulübümüzün yıldönümünü de kutlamış olduk....Bol kitaplı nice senelere..
2 yorum:
Bu menü de güzel olmuş ,ellerinize sağlık.
Buğday salatasını tariflerimin arasına ekledim :)
Yorum Gönder