30 Mayıs 2013 Perşembe

Mayıs Ayı Menüsu


Oku-Yorum kitap kulübü olarak mayıs ayı toplantımızı Yaprak hanım' ın evinde gerçekleştirdik. Güzel bir Mayıs sabahı balkonunu bize açan Yaprak hn. hazırladığı nefis tatlardan bir kaçının tarifini bizlerle paylaştı.








EKŞİLİ PATATES SALATASI

Malzemeler
1kg patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 Limon suyu
1 kaşık light yoğurt
Dereotu, Kornişon turşu, kapari, yeşil soğan

Yapılışı
Patatesler haşlanarak püre haline getirilir. Sıcaken içine zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Ilıyınca light yoğurt, kıyılmış dereotu, yeşil soğan, kapari ve turşu küp küp doğranarak eklenir. Bir limon suyu sıkılarak karıştırılır ve servis kasesine alınır.




KIYMALI BÖREK

Malzemeler
4 adet yufka
yarım kilo kıyma
4 adet soğan
karabiber, kekik,tuz
1 Çorba kaşığı yoğurt
Yarın cay bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağ
3 Yumurta

Yapılışı
Rendelenmiş soğan ve kıyma iyice kavrulur. İçine karabiber, tuz ve biraz kekik eklenir. yağlanmış fırın tepsisine yufka serilir. Aralarına zeytinyağı, süt, yoğurt ve yumurtadan oluşan sıvı karışım sürülür. 2. katta kıymalı harç dökülür. En üst kata sıvı karışım dökülür istenirse, çörek otu serpilir 160 derecede kızarana kadar pişirilir.










Hiç yorum yok: